Gjennom et par-tre tilfeldigheter møttes Tore og Jon Anders skikkelig en litt kald Vinterkapleik i fjellbygda Rauland i året 2000. På dette tidspunktet visste de begge godt hvem hverandre var siden det norske folkemusikkmiljøet ikke er av de største miljøene her i landet.

Det tok da heller ikke lang tid før den første øvelsen var avtalt i et litt rufsete kollekitv i Bø. Derfra viste det seg at vegen til debut-konsert ikke skulle være så veldig lang. På Telemarksfestivalen sin åpningskonsert deltok de med tre egeninnøvde låter og fikk være med på bestillingsverket "Kvedar". Det ble trampende applaus og masse flotte tilbakemeldinger. Disse tilbakemeldingene tok de til seg og valgte å satse på duoprosjektet.

Den følgende høsten holdt de sin skikkelige debut-konsert på viseklubben Josefine i Oslo. Det begynte å stake seg ut en slags stil for de kjekke karene der de blandet melankolske middelalderballader, tullete slåttestev og vakre kjærlighetsviser like uanstrengt.

På nyåret 2001 reiste Jon Anders og Tore til Røros for å freiste lykken på den årlige "Norrsken" festivalen som fungerer som et slags musikktorg. Det var lurt! Sommeren som kom ble hektisk med spillejobber for NRK i Tyskland og for seg selv på de fleste folkemusikkrelaterte festivalene i Norge.

Siden har platen "Nattsang" kommet og det har blitt flere konserter og turnèer i inn- og utland. Derfor er denne hjemmesiden plassen for å følge med på hva som skjer videre. Tore og Jon Anders har nå jobba sammen i et par år. Egentlig har et vært et møte mellom to kulturer, sjøl om de ikke skjønte det med en gang.

Tore er jo en slik en som bare elsker all type musikk, mens Jon Anders går mer på den smale vei. Uansett, nå har samarbeidet vart en stund, og de klarer nok ikke å gi slipp på hverandre med det første.


TILBAKE TIL ENKELTPROFILER

 

©2004 Rough Boy Design