Tromsøfødt og oppvokst gitarist. Med bakgrunn fra rufsede bluesjammer i Tromsø flyttet han etter musikklinja til Rauland for å studere den norske folkemusikken. Her fikk han folkemusikken "intravenøst" igjennom masse konserter både som publikummer og musiker.
Med akustiske gitarer og godt humør dannet han sammen med Ragnhild Furebotten gruppa Draugtøva. Ei gruppe de færreste har hørt, men ganske mange har hørt om. En av de som få som fikk æren av og høre denne gruppa var nettopp Jon Anders.

Tores smak for finurlige gitararrangement har ført han hit og dit og allerede som 20 åring arrangerte har hele platen til den Færøyske visesangeren Jogvan Andrias. Siden har Tore fått sjansen til spille med masse flinke folk. Blant annet kan man nevne samarbeidet med sangeren Sondre Bratland.


LES MER OM BRUVOLL / HALVORSEN SAMARBEIDET
Jon Anders vokst opp i Lunde i Telemark, og blei i slutten av tenåra veldig interssert i folkesang. Siden det i Telemark er tjukt av kvedarar, trengte han ikke å reise så langt for å lære litt. Han tok meg seg sitt nye sertifikat, lånte bilen til mamman og kjørte bort for å høre på Arnfinn Staurheim, en bøhæring som han i barndommen fornøyelig opplevde med en høyest personlige tolkning av ”Pål sine høner” på russisk med gitar komp!

Nok om det. Etter noen famlende år kom han i kontakt med Olav Haugen, en raus, pensjonert, industriarbeider som lærte Jon Anders mange gamle telemarksviser. I mellomtida hadde Halvorsen flytta til Oslo, og hans studerte til å bli lege. På torsdagskveldene var han ofte å dansa i Telelaget, og hørte der dyktige spelemenn, og blei ganske fort kjent med Øyonn Groven Myhren, som har vært oppmuntrer og samarbeidspartner gjennom en årrekke. Siden gikk ting slag i slag.

Han møtte en haug med eldre folk i Telemark, og der klarte Jon Anders med sin sjarm, nysgjerrighet og kunnskap å fiska litt av hvert fram fra hukommelsen til de eldre. Spesielt var det morsomt å møte 90-åringen Tarjei Auversækre, når den ene ukjente (iallfall for meg) middelalderballaden etter en andre trilla ut av hans gode minne. Turene har siden gått til folk som Olav Stuverud, Anlaug Langset (nydelig sang!), Aslak Høgetveit, Hagny Huso og mange flere. Takk alle sammen! Så ble det 2 år på Kvedarskulen på Voss med Agnes Buen Garnås og Halvor Håkanes som hovedlærere, vinner av Landskappleiken i 2002, Kunstnerstipend for 2004 og 2005, plateutgivelser med Dvergmål i 1996 og 2004.

 

©2004 Rough Boy Design